Nyheter

Nyheter

17-09-16 Årets sista seriekappsegling gick av stapeln i ett härligt sensommarväder i behagliga vindar. Bansträckningen blev traditionell med rundning vid Kuttaskär och Vettersborg för att sedan stäva mot mål. Ejdern seglade strålande och var klart snabbare än övriga två, Tösen och Tärnan men där Tärnan tog andraplatsen i kraft av sitt handikapp. Efter seglingen avrundades seglingen och säsongen med en trevlig lunch på Marinmuseet. Resultatet av dagens segling finns på sidan över seglingsresultat där även nu det samlade resultatet av säsongens tävlingar finns presenterat. Den 5 oktober på Marinmuseet sker prisutdelning för fina insaster under den genomförda säsongen. Väl mött!

 

17-09-10 Nu på lördag sker säsongens sista seriekappsegling. Seglingen avslutas med gemensam lunch på MM för de som önskar. Idag säger prognosen till lördag att det blir sol, 16 grader och 5 m/s - dvs ideala septemberförhållanden. Slut upp, ta vara på denna dag och summera sommarens seglingar vid lunchbordet.

 

17-09-09 Näst sista seriekappseglingen för säsongen avgjordes i ett blygrått Karlskrona på hårdvindsbanan. Valet av bana berodde inte på vindstyrkan utan på närvaron av gästande örlogsskepp och därmed ambitionen att inte störa deras verksamhet. Seglade gjorde Tärnan och Tösen där Tösen knep förstaplatsen med minimal marginal.

 

17-09-02 En härlig seriekappsegling i varma höstvindar. Tösen seglade riktigt klokt och anpassade sig väl efter de växlande vindarna och distanserade Ejdern med god marginal som fullständigt seglade bort sig. Vinden var nordlig så spännande undanvindsstart, därefter till Lindelövsgrundet för att sätta fart mot den gröna pricken (15) vid Skallholmen och mål.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemsida 2.0

Välkomna till Carlskrona Båteskaders nya hemsida

Carlskrona Båteskader